موانع استجابت دعا
🥀🍁🥀🍁🥀🍁🥀
🍁🥀🍁
🥀
🌺یکی از موانع استجابت دعا این است که مستجاب شدن دعا به خیر و صلاح انسان نیست و اگر دعا مستجاب شود دعا کننده دچار ضرر دنیوی و یا اخروی می گردد و از استجابت دعا پشیمان می شود لذا خداوند دعا را مستجاب نمی کند.
🌺امام صادق(ع) در این زمینه می فرماید: وَ إِنْ لَمْ یَکُنِ الامْرُ الَّذِى سَئَلَ الْعَبْدُ خَیْراً لَهُ إِنْ أَعْطاهُ أَمْسَکَ عَنْهُ!.
هرگاه چیزى را که بندگان تقاضا کنند مصلحت آنها نباشد، خداوند از استجابت آن خوددارى مىکند.(تفسیر الصافی، ج4، ص347).
🌺گاهی ما انسانها خواسته ای از خداوند داریم و همواره دعا می کنیم که خداوند دعای ما را مستجاب نماید و خواسته ما را برآورده کند اما نمی دانیم که استجابت دعا به ضرر ماست و اگر دعا مستجاب شود قطعاً دچار پشیمانی می شویم.
🌺لذا همواره از خداوند طلب خیر نماییم و اگر با آداب و شرایط دعا کردیم و دعای ما مستجاب نشد محزون و غمگین نشویم چرا که ممکن است مصلحت در عدم استجابت دعا باشد و خداوند حکیم و علیم بهتر از ما از خیر و صلاح ما با خبر است.
🌺قرآن کریم می فرماید: عَسى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئاً وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَ عَسى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئاً وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَ اللَّهُ يَعْلَمُ وَ أَنْتُمْ لا تَعْلَمُونَ!.
چه بسا چيزى را خوش نداشته باشيد، حال آنكه خير شما در آن است. و يا چيزى را دوست داشته باشيد، حال آنكه شر شما در آن است. و خدا مىداند، و شما نمىدانيد.(سوره بقره، آیه 216).
🌺از آیه فوق استفاده می شود که گاهی ما دوست داریم که حاجت ما برآورده شود در حالی که برآورده شدن آن به ضرر ماست و ما نمی دانیم اما خداوند از آن آگاه است پس به انتخاب خداوند اعتماد کنیم و بدانیم که اگر دعای ما مستجاب نشده است به نفع ماست.
🌺مرحوم آیت الله بهجت می فرمود: استاد ما، مرحوم آقا سید علی قاضی میفرمود: «برای حاجتی، چهل سال بعد از نماز دعا میکردم بعد معلوم شد که مصلحت نبوده است».(در محضر بهجت، ج۱، ص ۱۸۸).
🥀
🍁🥀🍁
🥀🍁🥀🍁🥀🍁🥀